Добре дошли!

Този блог се появи вследствие на страстта ми към пачуърка и затова на него ще намерите публикации основно на тази тематика.
Ако не се интересувате от този вид ръкоделие, което някои хора превръщат в изкуство, не си губете времето с този блог. Животът е твърде кратък, затова правете само това, което ви доставя удоволствие :))
А за тези, които споделят същата страст към пачуърка като мен, ще публикувам интересни неща и информация по тази тема, които съм научила/прочела/видяла, така че да бъде полезна някому.

Приятно четене :)

Welcome!

This blog appears as a result of my passion for patchwork and quilting and therefore you will find here posts on this topic.
If you are not interested in this type of craft that some people turn into art, do not waste your time with this blog. Life is too short, so just do what you enjoy:))
For those who share the same passion for patchwork as me I will post interesting things on this topic, which I've learned/read/saw hoping that it will be useful to someone.

Enjoy reading:)

Translate

четвъртък, 24 ноември 2011 г.

Подарък :))

Днес е един специален ден за мен. Случиха се няколко много интересни неща, за които мечтаех отдавна. А пък по случайност днес е и денят на благодарността в Щатите. Това си е американски празник и е доста далеч от мойта балканска душа. Обаче мисля да се възползвам от американската идея и да обявя нещо, което ми се върти в главата от доста време, а именно коледен подарък за един от читателите на моя блог, в знак на благодарност. Идеята с подаръците е доста популярна сред блогърките по света - западняците я наричат giveaway, рускините - конфетка, но идеята е все една и съща - ПОДАРЪК :))

Така, че, мили мои читатели, БЛАГОДАРЯ на всички вас, които наминавате през скромното ми интернет пространство и ми давате кураж да продължавам с малката си лудост - пачуърка :)
Искам да знаете, че вие сте важни за мен, а мнението ви е ценно и е мой коректив. Затова ви моля, не спирайте да пишете - похвалите са приятни, но и критиките са необходими :)


За да получите подарък от мен е необходимо само да оставите поне 1 коментар под която и да е публикация и да ми кажете коя от моите работи ви харесва и защо. Ако пък видите някоя от моите работи, която не ви допада, също можете да ми го кажете, като ще ви бъда благодарна, ако споделите какво бихте променили, за да стане по-хубава. Критичните коментари също участват в играта :)))

Доста се двоумих какво да подаря на някого от вас и в крайна сметка реших да оставя избора на късметлията, чийто номер бъде изтеглен.Вариантите за избор са - кукличка, калъфче за книга/тефтер или платнена пазарска чанта.

Така, че пишете, не ме жалете :))

Името на късметлията ще бъде изтеглено на друга специална за мен дата - 9.12.2011, денят на света Ана, чието име носи и голямата ми дъщеря.






понеделник, 7 ноември 2011 г.

Коледни проекти

По това време на годината вече се замислям за коледни украси, нахвърлям идеи за подаръци на родата... и въобще Коледата наближава с всичките размисли и страсти покрай този празник :)

Засега мога да се отчета с няколко пачуърка и малко играчки по темата.

Стенно пано
Централният елемент е ръчно бродиран.
Това вече замина при новата си собственичка
А това ми е любимото засега - така наречените Wonky stars, демек криви звезди :)
За това бях подготвила и tutorial, но листчето изчезна някъде :(
А ето и малко коледни играчки:
За този Дядо Коледа мъжа ми рече: Ма много слабичък, бе, Бубче :))

Коледен венец с цветя от филц

Гирлянд с коледни моми, сърца и звезди

Елхичка


Коледно чорапче, ръчна бродерия

Е те туй нямам идея как да го нарека, ама е коледно :))

Миниатюрно филцово чорапче

Звездичка
Сърце с крилца
На тоз юнак му е студенко :)) Казва го и надписа: Брррр...
За сега толкова. Като направя още, ще показвам :))

Ааааа, забравих да спомена, че пак се записах в игра-размяна, организирана този път от Ралица, на коледни подаръчета в пачуърк групата - Предколедно: Коледен подарък с доставка. Нямам търпение да получа името на другарчето, за което ще шия. Нямам и идея какво да му приготвя, но има време :))

неделя, 6 ноември 2011 г.

Направи си сам...лампа

Снимки от курса по правене на лампи - занимание вдъхновяващо и зарибяващо :))