Добре дошли!

Този блог се появи вследствие на страстта ми към пачуърка и затова на него ще намерите публикации основно на тази тематика.
Ако не се интересувате от този вид ръкоделие, което някои хора превръщат в изкуство, не си губете времето с този блог. Животът е твърде кратък, затова правете само това, което ви доставя удоволствие :))
А за тези, които споделят същата страст към пачуърка като мен, ще публикувам интересни неща и информация по тази тема, които съм научила/прочела/видяла, така че да бъде полезна някому.

Приятно четене :)

Welcome!

This blog appears as a result of my passion for patchwork and quilting and therefore you will find here posts on this topic.
If you are not interested in this type of craft that some people turn into art, do not waste your time with this blog. Life is too short, so just do what you enjoy:))
For those who share the same passion for patchwork as me I will post interesting things on this topic, which I've learned/read/saw hoping that it will be useful to someone.

Enjoy reading:)

Translate

петък, 23 септември 2011 г.

Есен

Днес е първият ден на есента. Казват, че тя била тъжен сезон. Навън, обаче, е прекрасно време - слънчево, топло и спокойно. Обожавам притихналата София по празниците, някак ме връща много години назад, когато карахме кънки по Раковска през уикенда и не знаехме що е то трафик и задръстване :))

За доброто настроение допринесе и покупката на нови платове, които се вписаха отлично в плановете ми за шев през 4-те почивни дни. В момента, в който ги видях, вече знаех какво ще направя - пазарски чанти и готварски престилки. Десените са толкова свежи и веселяшки - отличен стимул за пазаруване през предстоящите мрачни месеци.

И ето го резултатът:

Чанта номер 1 (с къса дръжка)


Чанта номер 2 (с дълга дръжка)


Чанта номер 3 (дръжката е средно дълга). Тази ми е фаворит...засега :)


А след пазаруването идва готвенето :))


И още един вариант, този път с 3 дънкови джобчета:


Другата ми голяма радост е, че съм готова с кукленската завивка за играта-размяна в групата по пачуърк. Голямо чудене падна и голямо колебание на кой дизайн да се спра, но в крайна сметка проекта е готов и чака да поеме към собственичката си :))

П.П Да добавя и торбата за съхранение на найлонови пликчета. Най-после намерих начин да ги държа в нещо, където хем са прибрани, хем е естетично. Ура! Торбичката е с форма на опакован бонбон, като в горния и долния край има ластик за лесен достъп до съдържанието.


6 коментара:

  1. Чудни са пазараските чанти,а пък престилкатаааа-да я вържеш на кръста си и да правиш торти,кексчета и всякакви вкусотии!!!!!
    Платовете са наистна много весели-предизвикват те и да не ти се шие......

    ОтговорИзтриване
  2. Борянчеее,скъпа,яхнала си вярната вълна с пазарските чанти!Найлоновите пликчета,тенденциозно поскъпват,така че,ще си поръчам мойта големина и десен!
    Всичко,което си направила е прекрасно!
    Поствай по честичко!
    Прегръщам те и те целувам:)
    Пожелавам ти прекрасни почивни дни!

    ОтговорИзтриване
  3. Чудесни са! И десените и моделите. На сходна вълна съм (макар че не съм оставила играчките на мира) и страшно ми харесаха. А чантата с дървото с дългата дръжка е просто неотразимо. И еко: )) бравост!

    ОтговорИзтриване
  4. Ох супер е "бонбона" аз размишлявам върху такава торба от известно време, щото ми се струва някак... странно да бъркам под полата на някоя кукла, за да си извадя (прибера)пликче... Супер са и чантите!

    ОтговорИзтриване
  5. Благодаря на всички!

    Кате, твоя коментар е особено ценен за мен, защото ти си много, много високо в моята класация за хора-естети!

    Кети, от доста време исках да ушия нещо подобно на "бонбона", защото моите налонови пликчета са натъпкани в една голяма найлонова торба и много ме дразнят. А-ха да се захвана с тия кукли за торбички, но споделих идеята с една приятелка и тя ми каза, че има вкъщи такава, но детето се плашело от "обесената" на една кука кукла, та я махнали :))

    ОтговорИзтриване
  6. Бонбона е великолепна хрумка!!!

    ОтговорИзтриване

Вашият коментар ще бъде публикуван след одобрение от администратора.