Добре дошли!

Този блог се появи вследствие на страстта ми към пачуърка и затова на него ще намерите публикации основно на тази тематика.
Ако не се интересувате от този вид ръкоделие, което някои хора превръщат в изкуство, не си губете времето с този блог. Животът е твърде кратък, затова правете само това, което ви доставя удоволствие :))
А за тези, които споделят същата страст към пачуърка като мен, ще публикувам интересни неща и информация по тази тема, които съм научила/прочела/видяла, така че да бъде полезна някому.

Приятно четене :)

Welcome!

This blog appears as a result of my passion for patchwork and quilting and therefore you will find here posts on this topic.
If you are not interested in this type of craft that some people turn into art, do not waste your time with this blog. Life is too short, so just do what you enjoy:))
For those who share the same passion for patchwork as me I will post interesting things on this topic, which I've learned/read/saw hoping that it will be useful to someone.

Enjoy reading:)

Translate

събота, 22 октомври 2011 г.

Подарък за мен, хип-хип-ура!

Споменах преди време, че се включих в играта за размяна на кукленски куилтчета. Нямах търпение да ушия моето и да го изпратя на другарчето си, а напълно забравих, че и за мен шие някой :)

Вчера, обаче, като намерих в пощенската кутия бележка за малък пакет, ми светнА. Познайте какво беше първото, което направих днес сутринта? Познахте - тичах, ама не за здраве, а до пощата :)) Вервайте ми, вълнението беше голямо! За първи път получавам куилт, шит специално за мен! Па го гледАх отпред, па го въртЕх отзад - откъдето и да го погледна, все прекрасен! Авторката (и моя виртуална приятелка от фейсбук), Пепа Петракиева от Кубрат, се е съобразила стриктно с моя каприз да не е кукленска завивка, а нещо друго и е измайсторила прекрасно есенно пано.

Ето го в целия му блясък:


Дълго се вглеждах в отделните детайли, които всъщност са чара на паното, и не мога да не ги споделя тук. Фонът е от лен в естествен цвят, в комбинация с керемиденочервено парче памучен плат, наподобяващо изорана нива, и парче от светлокафяв дребен рипс, изключително мек и топъл и като цвят, и на пипане.

Върху Ежко-Бежко са набодени мънички гъбка и крушка.


Дървените пръчки, които представят конструкцията на хвърчилото, са изобразени с къси кафяви тегели, а въжето - чрез тегел зиг-заг. По опашката на хвърчилото има зашити дребни и много сладурски панделки :))



И сега идва най-важното - листенцата по дървото не са апликирани! Всяко листенце е направено като отделен елемент и е прикрепено само в основата си към паното. Изглеждат, сякаш наистина ще полетят, ако задуха северняка.



Куилтирането също е оригинално - бял и със жълт конец, които се редуват и придават допълнителна топлина в пасторалнатата есенна картина.

Колкото повече се вглеждам в паното, толкова по-ясно си преставям есента в Добруджа, откъдето е майсторката. Никога не съм била в този край, но благодарение на Пепа, от днес имам част от тази непозната за мен България у дома.

Пепи, благодаря ти от все сърце за прекрасното творение, което си създала специално за мен! Това, че си отделила от времето си, обмисляла си идеята, шила си за мен, знаейки, че няма да имаш полза от това, а си го направила с чисто сърце и душа, и с идеята да ме зарадваш - това за мен е безценно!

Благодаря ти!!!


1 коментар:

  1. Страхотен разказ,за един куилт,браво на разказвача и на авторката,предизвикала неговото вълнение,което достигн и до мен ! Бори,да си го гледаш със здраве и да си спомняш винаги за него с умилението на твоя първи куилт подарък,направен специално за теб! А на Пепа- поздравления за чудесната творба,създадена от нея!
    Поздрав и за двете!
    Ида

    ОтговорИзтриване

Вашият коментар ще бъде публикуван след одобрение от администратора.