Добре дошли!

Този блог се появи вследствие на страстта ми към пачуърка и затова на него ще намерите публикации основно на тази тематика.
Ако не се интересувате от този вид ръкоделие, което някои хора превръщат в изкуство, не си губете времето с този блог. Животът е твърде кратък, затова правете само това, което ви доставя удоволствие :))
А за тези, които споделят същата страст към пачуърка като мен, ще публикувам интересни неща и информация по тази тема, които съм научила/прочела/видяла, така че да бъде полезна някому.

Приятно четене :)

Welcome!

This blog appears as a result of my passion for patchwork and quilting and therefore you will find here posts on this topic.
If you are not interested in this type of craft that some people turn into art, do not waste your time with this blog. Life is too short, so just do what you enjoy:))
For those who share the same passion for patchwork as me I will post interesting things on this topic, which I've learned/read/saw hoping that it will be useful to someone.

Enjoy reading:)

Translate

понеделник, 24 октомври 2011 г.

Есенен куилт

В изборния 23-ти октомври най-после завърших един куилт, с който се борих точно 2 седмици. Платовете са купени от онова прекрасно виенско магазинче, за което ви разказвах преди известно време. Дизайнът на кръпкосването отдавна стоеше в моя to-do-list, но прекрасния проект на Теа ме стимулира да не се ослушвам, ами да да се залавям за работа. Почтеноста изисква да отбележа една важна разлика - куилтът на Теа е ръчно, повтарям РЪЧНО, куилтиран, а моя е с вярната Bernina. Не можах да събера сили да се захвана да капитонирам на ръка. Е, куилтирането с машината беше не по-малко ожесточена битка, защото тегелите са самостоятелни във всяко отделно парче, напук на всички правила, че тегела не трябва да се прекъсва. Борбата бе епична, но резултата ми харесва - създава спокойно, есенно, дори носталгично настроение.

Да спра да говоря, а по-добре да показвам, нали :))

Върху верния манекен - добрия стар диван в хола:


Гръб:






И няколко снимки на детайли:












6 коментара:

  1. Вижда се защо е била борбата, но пък си е заслужавала. :)

    Последното толкова баклавьосано нещо, което направих беше толкова тежко, че още се използва само понякога, но твоето е по-леко. Да се ползва със здраве!

    ОтговорИзтриване
  2. Значи...борбата си е заслужавала усилията!направила си прекрасно бижу. А за търпението ... нищо няма да кажа... Браво!

    ОтговорИзтриване
  3. Я гледай ти, моите любими папионки! Много се радвам, че си ги направила! Разкошни са! Много ме стопли, като ми напомни за онзи куилт... аз страхотно му се радвах, а сега много се радвам на този! Тези дни ще мина да го видя наживо, ако е в магазина!:)

    ОтговорИзтриване
  4. Смея да твърдя, че имам поглед към твоите произведения и се замислих, ама наистина се замислих мога ли да кажа какво не ми харесва. Защото дълго мога да говоря за това, което ми харесва. Тоест за всичко, което виждам;) Значи няма да мога да не харесам нещо, но пък има нещо, което ми допада най-много. Ми... ей това тук, с папийончиците! С толкова мои цветове и с тази хирургическа (както казва Кети) точност на тегела. Работиш толкова чисто и такава увереност се усеща във всеки детайл!И ти се радвам, и мъничко ти завиждам (защото аз съм толкова разхвърляна)! Да са здрави ръцете ти и очите ти, Бори!
    Джени

    ОтговорИзтриване
  5. Жени, Жениии, голяма си шматка, а пък с това JenPen почти те свързвам с Шон Пен и се мъча да се сетя за един филм, в който играеше бандит, защото ние двете ще бъдеме такива - нали ще ограбваме магазина. И понеже за онази игра се иска и критика, таман се задълбочих да търся кусури на куилтчето, обаче ти пък пишеш Хирургическа точност на тегела, пък тогава си викам, да, тя пък ще каже - Я да го видя пък този тегел и... оп`са - обърни куилтчето на гърба и виж много добре - при всяко започване личи конеца, личи удебеляването. Айде сега измисли начин да не става по този начин, че винаги ще критикувам за това.
    Ето - почнах с критиките!
    Таня

    ОтговорИзтриване
  6. Да, Танче, и мен ме дразни това удебеляване в началото и края на тегела, но наистина нямам идея как да работя, та да го избегна. Ако намериш решение, сподели го, моля.

    ОтговорИзтриване

Вашият коментар ще бъде публикуван след одобрение от администратора.