Добре дошли!

Този блог се появи вследствие на страстта ми към пачуърка и затова на него ще намерите публикации основно на тази тематика.
Ако не се интересувате от този вид ръкоделие, което някои хора превръщат в изкуство, не си губете времето с този блог. Животът е твърде кратък, затова правете само това, което ви доставя удоволствие :))
А за тези, които споделят същата страст към пачуърка като мен, ще публикувам интересни неща и информация по тази тема, които съм научила/прочела/видяла, така че да бъде полезна някому.

Приятно четене :)

Welcome!

This blog appears as a result of my passion for patchwork and quilting and therefore you will find here posts on this topic.
If you are not interested in this type of craft that some people turn into art, do not waste your time with this blog. Life is too short, so just do what you enjoy:))
For those who share the same passion for patchwork as me I will post interesting things on this topic, which I've learned/read/saw hoping that it will be useful to someone.

Enjoy reading:)

Translate

четвъртък, 15 декември 2011 г.

Коледна размяна на подаръци - part 1

Преди около месец Ралица обяви и храбро се зае да организира коледната размяна на подаръци в групата Да си направим пачуърк . Не се поколебах дори и за секунда да се включвам ли или не. Емоцията при предишната размяна, с есенните куилтове, беше толкова голяма и зареждаща, че исках да я изпитам отново :)

Но... като получих името на човечето, за което трябва тайно да шия, първата ми реакция беше: УжасТ! Та тя прави НЕВЕРОЯТНИ неща и е на светлинни години пред мен в пачуърка!!! Естествено, става дума за Илияна Брьомер :) И започнах да мисля и да прехвърлям идеи.. Чудех се нещо типично коледно ли да е, или пък нещо, което да се използва целогодишно, дали да е украса за дома или аксесоар за Илияна?!? И още стотици идеи. Каквото и да ми хрумваше, все го отхвърлях с мисълта: Тя ще се изсмее на жалките ми творения. Драмата ескалира до такава степен, че плеснах един пост във Фейсбук, питайки тактично какво би искало тайнственото ми другарче. Идеята беше добра, но... отговориха другите момичета, не и Илияна. И така, след като взорът от нийде надежда не видя, повиках неволята и се захванах за работа. При включването си в играта, Илияна беше написала само едно свое изискване - този,който шие за нея, максимално да се наслади от това,което изработва! И тогава ми просветна - трябва просто да следвам нейната молба..и сърцето си.

1. Като ще е коледна размяна, нека да е нещо коледно!
2. Ще направя нещо, което аз харесвам :) Следователно, то ще е заредено с моята положителна енергия и тя ще я усети.
3. Обичам дизайна log cabin - той изобразява дома, а знам колко много Иди държи на семейството си. По традиция в центъра на блок log cabin се слага червено парченце, което символизира топлината и "огъня" на семейното огнище. Желая й този огън никога да не угасва в нейния дом!

След това всичко стана много лесно. Избрах възможно най-свежите и ярки коледни платове и го уших на един дъх.

На другия ден, 1-ви декември, го пуснах по пощата...и зачаках. Знаех, че подаръкът ще пътува по-дълго време, защото отива в Германия. Но след като минаха почти 2 седмици, през които писах на Иди по какви ли не дребни поводи, само и само да дочуя, че е получила пратка от България, а пратка така и не дойде, взех да се тревожа. И така до вчера, когато получих  написано на един дъх съобщение от нея: Получих подаръка :))

Тъй като тя самата вече го показа, си позволявам да кача и аз снимките, които направих вкъщи преди да пусна подаръка по пощата.







Мила Иди, благодаря ти за топлите думи и благодарности! Безкрайната енергия, която струи от теб, ме зарежда и вдъхновява! За мен е чест, че си моя приятелка! И да ти призная, изпълних условието ти - ших подаръка за теб с кеф!

Желая ти весели празници, щастлива 2012-та година и много, много любов!

П.П. А аз чакам да получа моя коледен подарък от тайнствената ми коледна фея :))

2 коментара:

  1. Чудесно!Вълшебно!Приказно!Коледно!
    Повече думи нямам.......
    Емоцията е неописуемо,а разказа ти толкова мил,че се просълзих.....
    Желая ти всичко най0добро мило момиче!!!!!

    ОтговорИзтриване
  2. Бори,Бори,Бори...
    Първо да попитам,какво толкова нечовешко вигдате всички в мен?Щия... е,да шия,ама всички шием.При това да си призная, пачуърк в чист вид- не е моето призвание. Трябва да има ,тръпка,експримент,живот и жива като него емоция.Ти шиеш прекрасно,чисто,акуратно и много пъти съм го казвала,ще го повторя и сега-успяваш от не сложни елементи,да направиш класика в жанра! Толкова за "Мита за чудовището и красавицата" ;)
    Колкото до единственото ми условие...ми аз си знам,че съм "Звяра" в приказката и че който и да получи името ми се схваща,ама наистина не знам защо е това?! Сега и аз като Вилфрид,който се възмущава винаги,когато в български ресторант получи меню на английски и винаги пита ядно:"Ама къде пише,че съм чужденец,че не ми носят българско меню?!!!" И понеже смятам,че когато човек участва в някаква размяна,трябва да твори с широко отворена душа за всички усещания,които ще преживее,поставих "това си условие"-който шие за мен,да се забавлява на макс!
    Радвам се,че точно ти си шила за мен! Ако не бе така,някой ден щах да си купя нещо от прекрасното ти магазинче с две полички:),за да имам спомен от теб,защото те харесвам,желая успеха ти(пазиш ли си камъчето което ти дадох на времето)и вярвам в него!И съвсем прагматично искам да имам нещо твое,което когато ти станеш страшно известна и твое творение се оценява с над 4 нуличи в цената си, моите наследнищи ще забогатеят от теб! :)Не мисли,че се майтапя! Голяма прегръдка за теб!
    Ида

    ОтговорИзтриване

Вашият коментар ще бъде публикуван след одобрение от администратора.